Doneren
Menu Sluit

Suzuki Nederland opnieuw naamsponsor Stichting Suzuki Rhino Club

11 november 2022

Steun voor nieuw neushoornproject in Kenia


Suzuki Nederland tekent een nieuwe sponsorovereenkomst met de Stichting Suzuki Rhino Club. BV NIMAG, de Nederlandse importeur van Suzuki auto’s, motoren en buitenboordmotoren steunt hiermee meerdere projecten ter bescherming van de zwarte neushoorn in Oost-Afrika.

Suzuki en de neushoorn
Suzuki heeft vanuit de historie een speciale band met de rhino: de naam is onder meer gelinkt aan de 4×4-activiteiten van het merk. In 2004 werd de Stichting Suzuki Rhino Club opgericht, waarmee het natuurbeschermingswerk in het Mkomazi National Park in Tanzania werd gesteund. Twee ernstig bedreigde diersoorten zijn in het enorme nationale park in het wild teruggebracht: de zwarte neushoorn en de Afrikaanse wilde hond. In 2019 is het park overgedragen aan Tanzania National Parks.

Nieuwe projecten
Na de overdracht van het project in Mkomazi is de Stichting Suzuki Rhino Club zich gaan buigen over nieuwe projecten. Een van die nieuwe projecten is het Kora National Park in Kenia geworden. Ter plaatse wordt een nieuwe ‘Rhino Sanctuary’ gestart, met een veilig leefgebied en een fokprogramma voor de zwarte neushoorn. Ook wordt een groot educatieprogramma zo’n 200 kilometer ten westen van Kora National Park in Kenia gesteund door de Stichting Suzuki Rhino Club. Het geld komt ten goede aan het anti-stroop- en natuurbehoud-educatieprogramma van Borana Conservancy, een van Afrika’s nieuwste neushoornreservaten.

Toekomst
Suzuki Nederland wordt met de nieuwe overeenkomst opnieuw naamsponsor van de Stichting Suzuki Rhino Club. Geordy Bloem, algemeen directeur van Suzuki Nederland: “Suzuki is onlosmakelijk verbonden met de neushoorn. De afgelopen achttien jaar heeft de Stichting Suzuki Rhino Club een prachtig project gesteund, waardoor de populatie van de ernstig bedreigde zwarte neushoorn gelukkig is toegenomen. Toch blijven projecten voor het voortbestaan van de zwarte neushoorn hard nodig. Als naamsponsor van de Stichting Suzuki Rhino Club ben ik blij dat we als Suzuki Nederland, samen met onze dealervereniging, ons in kunnen blijven zetten voor het behoud van het bijzondere dier.”

Suzuki en de neushoorn
Suzuki Nederland blijft zich inzetten voor het behoud van de zwarte neushoorn. Suzuki is begaan met het lot van de zwarte neushoorn en draagt graag bij aan activiteiten om de neushoorn een vrij, beter en veilig leven te geven. Dit betekent ook het vergroten van het bewustzijn bij mensen over het behoud van de natuur middels lokale educatieprojecten. Ook bij het project in Mkomazi Tanzania is het geven van basis- en natuureducatie één van de belangrijke succesfactoren gebleken voor zowel de lokale gemeenschap als voor de wildstand in zijn geheel.

Helpt u mee?

Steun het Kora project door te doneren aan de Stichting Suzuki Rhino Club.

Omwonenden Borana maken het voor neushoorns veiliger

Samenwerking Suzuki Rhino Club en Save the Rhino International

Hallo! Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke (functionele) en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren.