Skip to main content

Partnerships

De activiteiten van Stichting Suzuki Rhino Club bestaan voornamelijk uit het verwerven van fondsen waarmee natuurprojecten worden ondersteund die onder meer het uitsterven van de neushoorn voorkomen.

Alle soorten neushoorns beschermen

De Suzuki Rhino Club heeft zich tot 2022 geheel gefocussed op Mkomazi. Dat was gedurende 19 jaar ons enige project. Door die focus hebben we heel veel kunnen betekenen voor de neushoorns in Mkomazi. Toen we daar begonnen met onze steun waren er slechts 8 neushoorns in het Mkomazi Rhino Sanctuary. Deze 8 waren in 1998 en 2001 met een spectaculaire vlucht ingevlogen vanuit Zuid-Afrika. Net toen wij betrokken raakten werd het eerste neushoornkalfje geboren. Inmiddels lopen er ruim 40 neushoorns! Na de overdracht in 2019 van dit succesvolle project aan TANAPA heeft de Suzuki Rhino Stichting besloten om zich te gaan richten op meerdere projecten en op alle soorten neushoorns. Er zijn inmiddels meerdere partnership ontstaan.

Krachten bundelen

De Suzuki Rhino Club kiest ervoor om samen te werken met andere organisaties die zich inzetten voor het behoud van de neushoorn. We gaan dan langjarige partnerships aan omdat we geloven dat deze meer impact hebben op de lange duur. Neushoorns beschermen is immers een taak waarbij we niet mogen verzwakken of stoppen. De stropers gaan immers gewoon door met hun vernietigende werk. We zaaien en zaaien en werken samen om op termijn heel geleidelijk het behoud van de neushoorn te verzekeren. Door de combinatie van langdurige inzet en de foscus op enkele projecten bereiken we de beste resultaten. Voorbeelden van die strategie zijn: de meer dan 20 jarige steun aan Mkomazi, de samenwerking met Save the Rhino International en de steun aan Borana. In Kora zijn we founding partner en helpen we om het fundament te leggen. Ook Smart Parks steunen we al jaren. Voor de realisatie van de ambachtsschool in Mkomazi hebben we nauw samengewerkt met Wilde Ganzen en de Watoto Foundation.

Fotocredits: savetherhino.org