Skip to main content

De mensen achter de Suzuki Rhino club

Voorzitter

Ted van Dam

Ted is een van de oprichters van de Suzuki Rhino Club en al 20 jaar Voorzitter. Dat kan alleen als je diep begaan bent met het lot van de neushoorns.

Ted is een van de oprichters van de Suzuki Rhino Club en al 20 jaar Voorzitter. Dat kan alleen als je diep begaan bent met het lot van de neushoorns. Maar ook voelt hij een diepe verbondenheid met de mensen in het veld zoals Tony Fitzjohn en zijn team.

Ted: “ik zat meteen op dezelfde golflengte als Tony: de handen uit de mouwen steken en je verantwoordelijkheid nemen is gedrag wat mij echt aanspreekt. Niet opgeven als het tegenzit maar slim naar oplossingen zoeken om problemen op te lossen. Als je dicht bij een neushoorn bent in de natuurlijke omgeving van Mkomazi dan maakt de neushoorn een overweldigende indruk met zijn postuur en prehistorische uiterlijk. Tegelijkertijd maken ze een lieve indruk door hun mooie loopje en de schattige zachte geluidjes die ze maken. Als de zwarte neushoorn echter naar je uitvalt moet je maken dat je wegkomt. De gedachte dat deze prehistorische dieren met uitsterven worden bedreigd door stom bijgeloof is onverdraagbaar. Deze dieren leven al miljoenen jaren op onze aarde en in dat licht gezien zijn de paar jaar waarin ze nu worden afgeslacht slechts een nano seconde. Maar het gebeurt wel! Reden genoeg dus om in actie te komen en te blijven!”

Bestuurslid

Geordy Bloem

Geordy is zeer begaan met het lot van de neushoorn en is de drijvende kracht achter het mobiliseren van de Suzuki community voor het beschermen van de neushoorn.

Geordy is zeer begaan met het lot van de neushoorn en is de drijvende kracht achter het mobiliseren van de Suzuki community voor het beschermen van de neushoorn. De middelen van onze stichting komen daarom voor een groot deel voort uit de Suzuki dealers, de medewerkers en de eigenaren van Suzuki’s.

Geordy: “de neushoorns vormen een onderdeel van onze Suzuki identiteit. Daarom identificeren we ons in grote mate met deze prachtige dieren en zetten we ons al tientallen jaren in voor het behoud van de neushoorn. Dat lange termijn denken is trouwens ook een belangrijk onderdeel van onze identiteit. Wij onderhouden graag lange relaties. Dat geldt naar onze klanten en businesspartners maar ook richting de neushoorn”.

Bestuurslid

Martin de Wilt

Martin is naast Suzuki dealer in Dordrecht eveneens een van de oprichters van de Suzuki Rhino Club.

Martin is naast Suzuki dealer in Dordrecht eveneens een van de oprichters van de Suzuki Rhino Club. Vanwege zijn persoonlijke passie voor de neushoorn zorgt hij al jaren voor de connectie van de Suzuki Rhino Club met de Suzuki Dealers. Als bestuurslid van de Suzuki Auto Dealervereniging vormt hij de schakel naar het Suzuki dealernetwerk en is hij de grote promotor van de neushoorn.

Bestuurslid

Amos Frank

Amos is sinds 2022 bestuurslid van de Rhinoclub. Wat hem daarin aantrekt is de praktische, ondernemende ‘down to earth’ aanpak binnen de projecten die we ondersteunen.

Amos is sinds 2022 bestuurslid van de Rhinoclub. Wat hem daarin aantrekt is de praktische, ondernemende ‘down to earth’ aanpak binnen de projecten die we ondersteunen. Hij vind het onverteerbaar dat zulke prachtige beesten in zo’n korte tijd met uitsterven worden bedreigd. Dat Suzuki samen met haar dealers en klanten zich als merk hard maakt om hieraan iets te doen is lovenswaardig en zou door meer merken moeten worden nageleefd.

Amos: “Het is deels mijn generatie die ervoor verantwoordelijk is dat er bijna geen neushoorns meer zijn. Alleen al om die reden vind ik het logisch om daar energie aan te besteden. Vooral binnen relatief kleinschalige projecten, waarbij het hart en ziel van de oprichter(s) zichtbaar is in alles wat ze doen. Passie, overtuigende inzet en een visie op hoe een doel te bereiken. Dat proef je als je de projecten bekijkt die wij als Rhino Club steunen. Juist die kleinschaligheid maakt dat de kans op succes groot is en tegelijkertijd maakt ze dat afhankelijker van onder andere onze steun. Die geef ik dan ook graag. En ik nodig iedereen uit om als je iets wil doen voor onze planeet, vooral ook daar op te selecteren".

Penningsmeester

Wim Koot

Wim is onze penningmeester en dat is met zijn financiële achtergrond en grote kennis natuurlijk belangrijk voor de SRC.

Wim is onze penningmeester en dat is met zijn financiële achtergrond en grote kennis natuurlijk belangrijk voor de SRC. Wim is een geëngageerde nuchtere en gelijktijdig bevlogen ondernemer die zijn klanten ondersteunt en adviseert met financiële diensten op maat. Met zijn no nonsens benadering weet hij problemen direct bij de kern te vatten en is hij in staat om naast zijn klanten te gaan staan bij het vinden van hun financiële pad. Binnen het SRC bestuur brengt Wim deze vaardigheden en kennis mee. Dat leidt tot frisse en waardevolle discussies.