Doneren
Menu Sluit
Video preview image

Nieuwe watervoorziening in Mkomazi

12 april 2013

Een treffend voorbeeld van het goede werk dat in Mkomazi National Park wordt verricht, is de nieuwe wijze van watervoorziening. Hoe droog het ook is, de neushoorns hebben altijd water tot hun beschikking.

In het droogseizoen rijdt twee keer per dag een tanktruck naar de grote waterput bij het hoofdkwartier in Zange, om vervolgens vol water terug te keren naar de opslagtanks in Kisima Camp. Vanuit hier wordt elke drie dagen water getransporteerd naar de kampen en opslagtanks in Mkomazi National Park.

5.000 liter groot

Elke opslagtank is 5.000 liter groot en pompt via een buizensysteem water in het bijbehorende reservoir. Zodra de natuurbeschermers zien dat een neushoorn wil drinken, activeren ze de waterstroom naar deze reservoirs. Op die manier wordt er geen water verspild. Dankzij de zware regens begin dit jaar staat er nu nog water in de reservoirs. In het basiskamp echter viel weinig regen en is de watertruck dus meer dan welkom.

Omwonenden Borana maken het voor neushoorns veiliger

Samenwerking Suzuki Rhino Club en Save the Rhino International

Hallo! Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke (functionele) en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren.