Skip to main content

De neushoorns in Borana worden dag en nacht bewaakt door bewapende Rhino Rangers. Deze Rangers worden bovendien fors getraind om hun taken goed te kunnen uitvoeren. Zo krijgen ze twee keer per jaar een tactische opfristraining en een scenariotraining. Daarmee worden ze in staat gesteld om de veiligheid van de neushoorns en ook hun eigen veiligheid in stand te houden. De Rhino Rangers zijn daardoor altijd fit en klaar om alle uitdagingen in het veld het hoofd te kunnen bieden.

Het werk van een Rhino Ranger is onvoorspelbaar. De Rangers werken vaak de klok rond. Ze zijn op alle mogelijke situaties voorbereid door hun kennis van de bush en door hun speciale vaardigheden. Regelmatig worden ze gevraagd om te ondersteunen bij reddingsacties van wild en diergeneeskundige ingrepen. En ze helpen ook omliggende gemeenschappen.

De tactische opfristraining duurt 10 dagen, waarbij de focus onder meer ligt op medische kennis en vaardigheden, navigeren (de Rhino Rangers werken in uitgestrekte gebieden en vaak ’s nachts), het veiligstellen van de plaats delict en sporenonderzoek. Jaarlijks worden de Rangers fysiek getest op hun basisfitheid en hun gevechtsfitheid om zeker te weten dat hun fysieke fitheid te allen tijde op niveau is.

De tweede training is de scenariotraining. Alle kennis en vaardigheden van de Rhino Rangers worden daarbij aangewend in verschillende scenario’s die zich kunnen voordoen in de praktijk. Verschillende stroperij-incidenten worden in deze training gesimuleerd, zowel overdag als ’s nachts. De Rangers krijgen bij deze training dan onder meer ook de ondersteuning van de helikopter.

De Rhino Rangers van Borana vormen een toegewijd team. Ze zijn klaar voor de uitdagingen van nu en in de toekomst. De Rangers zijn volledig gefocust op het halen van de ‘zero rhino poaching’-doelstelling die mede door hun toedoen succesvol wordt gerealiseerd.

Steun de Suzuki Rhino Club

Draag jij de neushoorn en de bescherming van dit prachtige dier een warm hart toe? Voorkom uitsterving en draag je steentje bij. Doneer dan aan de Stichting Suzuki Rhino Club via onderstaande box.

Alles over Borana Conservancy