Skip to main content

Opvallend en schokkend tegelijk: de safariparken in Afrika waarschuwen sinds kort voor het plaatsen van foto’s op social media. De geüploade foto’s op platformen als Twitter, Facebook en Instagram kunnen namelijk GPS-coördinaten bevatten, die stropers direct naar de neushoorns toe leiden… En dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn.
Alle kleine beetjes tegen de neushoorn-stroperij helpen. Suzuki maakt zich er met de ondersteuning aan het Mkomazi National Park al jaren hard voor. Dus… Better safe than sorry: pas op met je neushoorn-selfies!

Neushoorn ontsnapt in Parijs!

Het is 6 juni 2006, even buiten het centrum van Parijs. Een bestelbus, met in de aanhanger een 3.000 kilo zware neushoorn, staat met een kokende motor langs de kant van de weg. Terwijl gelegenheidschauffeur Johan Pladdet met de ANWB alarmcentrale belt, besluit Smoske dat hij er geen zin meer in heeft. Hij beukt zich een weg naar buiten en verdwijnt de straten in van Parijs…

Klinkt goed, toch? Het is het gloednieuwe boek van schrijver Michiel Kamphuis in een notendop. Hij presenteerde zijn grappige debuutroman ‘Smoske, de neushoorn die er geen zin in had’ op zaterdag 31 mei in Boekhandel Cursief in Gorinchem. Michiel Kamphuis deed het idee voor zijn boek op tijdens zijn werk in de zomer van 2006 bij de ANWB alarmcentrale in München.
Dat Kamphuis daadwerkelijk begaan is met de neushoorn, blijkt uit het feit dat hij twee euro per boek doneert aan het Wereld Natuur Fonds.