Skip to main content

Soms zijn neushoorns net mensen. Ze letten niet op waar ze lopen of zijn enorm nieuwsgierige aagjes. Hier is bewijs van, want beide gevallen zijn vastgelegd op video. Geen ‘America’s Funniest Home Videos’ maar ‘Africa’s Funniest Home Videos’ dus!

De eerste video komt van het YouTube-kanaal van GoPro. Het filmpje van de cameraproducent duurt 36 seconden en heet ‘Rhino Kiss’. En wie de video bekijkt, snapt waarom.

Dan de tweede video. Die is op YouTube geplaatst door een Zuid-Afrikaanse touroperator. Een toerist maakte het filmpje. Hij of zij was met de auto op safari. Niets aan de hand, totdat de auto niet meer startte én er twee zwarte neushoorns op het toneel verschenen …

Zwarte neushoorns staan bekend om hun nieuwsgierigheid, maar ook om hun temperament. Gelukkig voor de toerist liep dit avontuur met een sisser af.

Ten slotte een video die gemaakt is in San Diego Zoo in Amerika. Onlangs is neushoorn Kacy hier bevallen van een dochtertje, haar tweede. Kianga heet de kleine en ze weegt 55 kilo.