Skip to main content

Maak kennis met Stephen die ons outreach-milieu-educatieprogramma leidt, waarbij hij activiteiten bij 36 scholen in de omliggende gemeenschappen faciliteert. Een belangrijk doel van het Masingiru Yetu-programma is om studenten te helpen het ecosysteem te begrijpen en hoe ze kunnen deelnemen aan natuurbehoudsactiviteiten door middel van praktisch en ervaringsgericht leren.

Kun je jezelf voorstellen aan het publiek van de Suzuki Rhino Club?

Mijn naam is Stephen Gachagua. Ik ben Conservation Education Officer.

Waar ben je trots op met betrekking tot het Masingiru Yetu-programma?

Ik ben erg trots op de brede impact die ons educatief programma Masingiru Yetu heeft gehad op zowel studenten als gemeenschappen. Door strategische samenwerkingen en gulle donaties, zoals de Suzuki Jimny en de steun van de Suzuki Rhino Club, hebben we ons bereik kunnen uitbreiden naar zelfs de meest afgelegen gebieden. Het programma biedt niet alleen onderwijs, maar bevordert ook een diepgaande waardering voor wilde dieren en natuurbeschermingsinspanningen. Het is ongelooflijk bevredigend om studenten voor het eerst neushoorns te zien ontmoeten of gemeenschappen hun eigen natuurbehoudprojecten te zien starten, zoals boomkwekerijen en fruitteelt. Bovendien toont de oprichting van natuurbehoudclubs op scholen een blijvende toewijding aan milieubeheer onder toekomstige generaties. Over het geheel genomen is het vermogen van het programma om individuen te inspireren en te versterken om actie te ondernemen voor natuurbehoud iets waar we echt trots op kunnen zijn.

Wat is de impact van de donaties van de Suzuki Rhino Club?

De donaties van de Suzuki Rhino Club hebben een cruciale rol gespeeld in het vergroten van de toegang voor lokale studenten en gemeenschappen, waardoor ze een dieper begrip en waardering voor wilde dieren hebben gekregen. Door het Masingiru Yetu-programma hebben gemeenschappen de kans gekregen om meer te leren over neushoorns en vele andere diersoorten, waarbij sommigen deze voor het eerst hebben ontmoet. Sinds de start van het educatieprogramma in 2022 heeft het 1150 studenten, 120 leraren en 190 leden van de gemeenschap verwelkomd. Binnen gemeenschappen en scholen zijn zowel leraren als studenten geïnspireerd om natuurbehoudclubs op te richten en hebben ze het initiatief genomen om projecten zoals boomkwekerijen en op natuurbehoud gerichte kunstwerken te starten. In de gemeenschappen hebben groepsleden praktijken omarmd zoals fruitteelt en moestuinen, gebaseerd op de principes van Conservation Agriculture, waardoor hun gewasopbrengsten zijn verbeterd, vooral in deze droge klimaten en waterschaarse gebieden hier in Laikipia, Kenia.

Wat vind je van de meest recente donatie: de Jimny?

De donatie van de Suzuki Jimny is een betekenisvolle en praktische toevoeging aan onze outreach-inspanningen. De auto komt op het juiste moment om ons te helpen de meest afgelegen gebieden te bereiken. Het sluit naadloos aan bij onze doelstellingen om naburige scholen te betrekken en beursstudenten in afgelegen gebieden te bezoeken, zodat iedereen kan deelnemen aan onze educatieve programma’s. Tot slot versterkt de donatie van de Jimny ons vermogen om met diverse belanghebbenden in contact te komen en onze educatieve en natuurbehoudboodschappen effectiever over te brengen.

Hoe draagt de Jimny bij aan je werk?

De Suzuki Jimny is een onmisbaar hulpmiddel geworden voor onze outreach-initiatieven, vooral bij het betrekken van scholen en het bezoeken van beursstudenten voor vervolgactiviteiten. Door het compacte ontwerp kan deze auto gemakkelijk door het ruige terrein hier in Laikipia navigeren, wat ervoor zorgt dat zelfs de meest afgelegen gebieden waar deze scholen en studenten zich bevinden, toegankelijk zijn. Daarnaast heeft de Jimny het mogelijk gemaakt om gemakkelijk deel te nemen aan focusgroepen voor natuurbehoud binnen de gemeenschap, waar discussies over milieubehoud en duurzame praktijken worden gevoerd. Zijn aanwezigheid vergroot niet alleen de toegankelijkheid, maar benadrukt ook de toewijding om actief in contact te komen met gemeenschappen, zinvolle verbindingen te bevorderen en gezamenlijke doelen op het gebied van educatie en natuurbehoud te promoten.

Steun de Suzuki Rhino Club

Draag jij de neushoorn en de bescherming van dit prachtige dier een warm hart toe? Voorkom uitsterving en draag je steentje bij. Doneer aan de Stichting Suzuki Rhino Club via onderstaande box.

Alles over Borana Conservancy