Doneren
Menu Sluit

Project Kora – Kenia

Project Kora is het vervolg op het omvangrijke project Mkomazi in Tanzania; het levenswerk van Tony Fitzjohn, die in 2022 helaas overleed op 76-jarige leeftijd. Zijn vrouw Lucy en hun zoon Alexander zetten het levenswerk van Tony voort in Kenia.

Door de krachten te bundelen met Kenya Wildlife Services (KWS) kunnen we het natuurbehoud in Kora National Park helpen verbeteren. Dat is van cruciaal belang, want Kora National Park heeft te lijden onder niet-duurzaam, overmatig en voortdurend gebruik door vee. Door stroperij leeft er bovendien een zorgwekkend laag aantal dieren in Kora.

Project Kora zet zich in om het natuurreservaat in ere te herstellen en in te richten als een functionerend beschermd gebied. Door het bieden van deze broodnodige bescherming, heeft de natuur de kans om zich te herstellen en kan de wildlife terugkeren. Het uiteindelijke doel is om – naar voorbeeld van Mkomazi in Tanzania – ook in Kora een neushoornreservaat op te zetten, zodat ook Kora National Park een duurzaam thuis wordt voor neushoorns.

Helpt u mee?

Steun het Kora project door te doneren aan de Stichting Suzuki Rhino Club.

Foto’s

Hallo! Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke (functionele) en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren.