Sporen Sumatraanse neushoorn op Borneo

Onderzoekers van het Wereld Natuur Fonds hebben op het Indonesische deel van het eiland Borneo sporen gevonden van de Sumatraanse neushoorn. Dat nieuws was eind maart te lezen op onder meer Nu.nl. Dit bericht is bijzonder omdat lange tijd gedacht werd dat deze ernstig bedreigde neushoornsoort daar niet meer voorkwam.

De onverwachte vondst van onder meer pootafdrukken op Borneo leidde tot grote opwinding bij de onderzoekers van het Wereld Natuur Fonds (WNF). De dieren zelf zijn nog niet waargenomen. Het WNF trof de sporen aan terwijl het orang-oetans aan het bestuderen was op Borneo. De natuurbeschermers houden de precieze plek van de vondst geheim om stropers bij de dieren weg te houden.

Kleinste soort
De Sumatraanse neushoorn kwam vroeger voor in grote delen van Zuidoost-Azië. Nu zijn er naar schatting nog maar 200 in leven, verdeeld over Maleisië, Sumatra en, naar nu blijkt, Borneo. Met een schouderhoogte van tussen de 100 en 140 centimeter is de Sumatraanse neushoorn de kleinste van de huidige neushoornsoorten.


Update: 5 juni 2013

Naar het Rhino Journaal overzicht

Sporen Sumatraanse neushoorn op Borneo
 
   
 
 

Copyright © Suzuki | Sitemap | Contact | Disclaimer