Doneren
Menu Sluit

Project Smart Parks – Nederland

Project Smart Parks vormt een veelbelovende volgende stap om bedreigde diersoorten – waaronder de neushoorn – en het milieu beter te beschermen in afgelegen gebieden.

RhinoEdge, een technische ontwikkeling van het Nederlandse bedrijf Smart Parks, kon eerder al rekenen op steun van de Suzuki Rhino Club. Die steun wordt voortgezet, zodat er met behulp van slimme technologieën beter toezicht is te houden op neushoornpopulaties in grote en afgelegen gebieden.

Smart Parks maakt gebruik van zogenoemde LoRaWAN-netwerktechnologie. Daarmee kan het parkbeheer alle activiteiten van de neushoorns die zijn voorzien van een tracker op een laagdrempelige en betaalbare manier monitoren. Dankzij de real-time informatie over de positie en toestand van de neushoorns via het streng beveiligde systeem, kan er indien nodig beter en sneller actie worden ondernomen. Bescherming en toezicht zijn helaas hard nodig, want het stropen van neushoorns is nog steeds dagelijkse praktijk. De neushoorn dreigt in het komende decennium uit te sterven in het wild als er nu niet wordt ingegrepen.

Helpt u mee?

Steun het Smart Parks project door te doneren aan de Stichting Suzuki Rhino Club.

Hallo! Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke (functionele) en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren.