‘Zware operatie’ in Beekse Bergen

Het zes maanden oude neushoornstiertje Bruno van Safaripark Beekse Bergen heeft eind mei een geslaagde oogoperatie ondergaan. Bij het beestje was staar aan beide ogen geconstateerd, aldus het Brabants Dagblad.

Doordat het zijn verzorgers opviel dat Bruno wel heel lang ‘onhandig’ bleef, besloten zij hem goed te laten onderzoeken door een dierenarts. De arts in kwestie, Jacques Kaandorp, constateerde staar aan beide ogen bij het neushoorntje. De ingreep was ‘een hele operatie’. Maar liefst zeven dierenartsen waren erbij betrokken en de operatie nam een dag in beslag. Slechts één keer eerder is in een dierenpark een neushoorn aan staar geopereerd, en dat was in Hamburg. Vanwege de geringe ervaring met een dergelijke ingreep bij een neushoorn en door het forse gewicht van de ‘kleine man’, ruim 300 kilogram, kende de operatie een voorbereidingstijd van twee maanden.

‘Bruno heeft nog een aantal weken zorg nodig, maar binnen een paar dagen zal hij kunnen zien. Gelukkig konden we hem helpen, want een blinde neushoorn van uiteindelijk ruim 2000 kilo wil je niet. Dan blijft hier niets meer heel’, liet een opgeluchte Jacques Kaandorp na afloop weten.


Update: 5 juni 2013

Naar het Rhino Journaal overzicht

Zware operatie in Beekse Bergen
   Foto: Safaripark Beekse Bergen
 
   
 
 

Copyright © Suzuki | Sitemap | Contact | Disclaimer