Ontdek Mkomazi
Het Mkomazi National Park heeft een oppervlakte van 3.234 vierkante kilometer en ligt in het noordoosten van Tanzania. Het noordelijkste deel van het park grenst aan Kenia. De meeste menselijke activiteiten in Mkomazi spelen zich af in Kisima. Hier wonen Tony en Lucy Fitzjohn met hun kinderen en bevinden zich onder meer de werkplaatsen waar het wagenpark wordt onderhouden, hout wordt bewerkt en kleding voor de medewerkers wordt gemaakt. In Kisima bevinden zich ook de kennels voor het fokprogramma met de Afrikaanse wilde honden.

Neushoornreservaat
Het neushoornreservaat ligt iets ten noorden van Kisima. Het reservaat is geheel omheind en heeft een oppervlakte van 50 vierkante kilometer. Het beschermde leefgebied van de neushoorns wordt 24 uur per dag bewaakt door patrouillerende, gewapende bewakers. Rond het reservaat bevinden zich diverse wachtposten op strategische, vaak hooggelegen plaatsen met goed zicht op de omgeving.

Vele dierensoorten
Mkomazi betekent ‘geen water’ in het Swahili. In het savannegebied is het buiten de twee regentijden dan ook erg droog. Desondanks leven er vele diersoorten in het gebied. Behalve de neushoorn en Afrikaanse wilde hond onder meer diverse antilopensoorten, bavianen, giraffes, olifanten en vele slangen en vogelsoorten. Vanuit aangrenzende wildparken bezoeken ook met enige regelmaat leeuwen, luipaarden, jachtluipaarden en buffels Mkomazi.Klik hier om GoogleEarth te downloaden. Met Google Earth zijn ook foto's van Mkomazi National Park te zien.
   
 
 

Copyright © Suzuki | Sitemap | Contact | Disclaimer