Baby Thabo brengt vreugde in Beekse Bergen

Geheel onverwacht werd Safaripark Beekse Bergen op 2 april verblijd met de geboorte van het witte neushoornkalfje Thabo. Ondanks dat hij (veel) te vroeg geboren werd, kwam het mannetjesjong gezond ter wereld en maakt hij het goed.

Moeder Makoubu beviel veel vroeger van haar jong dan Beekse Bergen had verwacht. Daardoor verliep de geboorte zonder de hulp van de dierenverzorgers. Zij schrokken dan ook toen zij Thabo ’s ochtends aantroffen in het verblijf. Die schrik sloeg snel om in grote blijdschap toen bleek dat de kleine breedlipneushoorn, zoals witte neushoorns ook genoemd worden, gezond was en melk kreeg van zijn moeder. In november werd bekend dat Makoubu voor de eerste keer drachtig was van vader Miquelin, die ook in het safaripark leeft. Het hoofd van de verzorging van Beekse Bergen, Stephan Rijnen, vertelt: ‘We wisten dat Makoubu ergens in de komende maanden zou bevallen, maar dat dit al in april zou gebeuren had niemand verwacht. We zijn erg blij dat het ondanks de vroege geboorte goed gaat met het neushoorntje en zijn moeder.’

Twitter
Dat Thabo helemaal van deze tijd is, blijkt wel uit de manier waarop zijn naam tot stand kwam: via Twitter. Omdat de vroege geboorte als een verrassing kwam, had Beekse Bergen nog geen naam bedacht voor het kalfje. Daarom schakelde het Safaripark de hulp in van twitteraars. Uit de 98 geplaatste tweets koos het park voor Thabo, dat vreugde betekent in de Afrikaanse taal Swahili.

Thabo is ook te zien op YouTube. De andere witte neushoorns van Safaripark Beekse Bergen kun je hier in actie zien.


Update: 2 mei 2011

Naar het Rhino Journaal archief

 
   
 
 

Copyright © Suzuki | Sitemap | Contact | Disclaimer