Mkomazi inspireert Tanzania

Wat een goede reputatie voor je kan betekenen, bewijzen de medewerkers van het neushoornreservaat van het Mkomazi National Park. Deze toegewijde beschermers van de zwarte neushoorn hebben naam gemaakt als Afrika’s meest loyale en toegewijde medewerkers.

Vanwege hun vlekkeloze reputatie heeft Pete Morkel, de verantwoordelijke dierenarts van het Serengeti National Park in Tanzania, een aantal medewerkers van het neushoornreservaat in Mkomazi gevraagd om in ‘zijn’ park te helpen bij het opsporen, verdoven en ‘taggen’ (het bevestigen van een zender) van een neushoorn. De medewerkers maakten hun reputatie waar: in een mum van tijd hadden ze het dier opgespoord.

Mooi compliment
Ook de reputatie van het Mkomazi-neushoornreservaat heeft een eervol verzoek opgeleverd. Tony Fitzjohn is onlangs door Tanzanian National Parks (TANAPA) om advies gevraagd over het opzetten en onderhouden van een neushoornreservaat. Dit in het kader van de plannen van TANAPA om een nieuw reservaat – naar het voorbeeld van Mkomazi – te starten elders in het noorden van Tanzania. Een mooi compliment voor het Mkomazi National Park


Update: 2 mei 2011

Naar het Rhino Journaal archief

 
   
 
 

Copyright © Suzuki | Sitemap | Contact | Disclaimer