5 jaar Suzuki Rhino Club

De Suzuki Rhino Club bestond in juni precies 5 jaar. “Dankzij de steun van onze donateurs en ambassadeurs hebben wij in de afgelopen periode veel kunnen doen voor de in zijn voortbestaan bedreigde Afrikaanse zwarte neushoorn”, aldus Ted van Dam, voorzitter van de stichting en algemeen directeur van Suzuki-importeur B.V. NIMAG.

Door jaarlijks een substantieel bedrag aan het Mkomazi National Park in Tanzania te doneren, heeft de Suzuki Rhino Club volgens Van Dam een grote impuls gegeven aan het werk van Tony Fitzjohn. “Voorheen zat Tony de helft van het jaar in het vliegtuig om over de hele wereld geld in te zamelen. Nu kan hij veel meer tijd en energie besteden aan het project zelf. Voor elke nieuw verkochte Suzuki doneert de Suzuki-organsiatie 15 euro aan de Rhino Club. Al het geld gaat rechtstreeks naar het project. Er blijft nog geen pepernoot aan de strijkstok hangen. Daar durf ik mijn handen voor in het vuur te steken.”

Bekroning
Van Dam ziet de schenking van drie zwarte neushoorns uit de Tsjechische dierentuin Dvůr Králové aan het Mkomazi National Park als een bekroning op het werk van stichting van de afgelopen vijf jaar is. “In Mkomazi zorgen de drie hopelijk voor nageslacht, zodat de sterk teruggelopen neushoornpopulatie in Tanzania zich iets kan herstellen. Het uitbreiden van de neushoornpopulatie is toch het hoofddoel van het project. We hopen dat ‘onze’ drie neushoorns daar een grote bijdrage aan kunnen leveren.”

Update: 17 augustus 2009

Naar het Rhino Journaal archief

 
   
 
 

Copyright © Suzuki | Sitemap | Contact | Disclaimer