Neushoorn Lee bevalt van dochtertje Maggie

Fantastisch nieuws vanuit Mkomazi: voor de vijfde keer is in dit nationale park een babyneushoorn geboren! De inspanningen van Tony en Lucy Fitzjohn werpen dus letterlijk hun vruchten af. Neushoornvrouwtje Lee is in juli bevallen van haar dochter Maggie. Tony en Lucy Fitzjohn ontdekten in augustus het toen twee weken oude kalfje voor het eerst.

Maggie is Lee’s eerste kalfje. “Lee is opgegroeid in Zuid-Afrika en kwam in 2001, toen ze nog jong was, naar Mkomazi. Het duurt gemiddeld zeven jaar voordat een neushoorn die ergens anders is opgegroeid zich settelt en voortplant. Lee is nu bevallen van haar eerste kalfje. Daarmee is ze van de groep neushoorns uit Zuid-Afrika de laatste die zich heeft voortgeplant”, vertelt Lucy Fitzjohn. Ze vervolgt: “Moeder en dochter maken het gelukkig goed. We zijn opgelucht dat het inmiddels is gaan regenen. De vegetatie was zo droog en dat heeft invloed op het welzijn van de neushoorns en dan vooral voor de vrouwtjes die een kalfje moeten voeden.”
Maggie is het vijfde in Mkomazi geboren kalfje. Kunnen we binnenkort nog meer neushoorns verwachten? “We hopen dat er nu ten minste nog een of twee vrouwtjes zwanger zijn. Al is het moeilijk om dat zeker te weten.
Omdat de neushoorns ver weg op het land leven, weten we pas echt of een vrouwtje zwanger is als ze bijna moet bevallen.”


Update: 9 november 2009

Naar het Rhino Journaal archief

 
   
 
 

Copyright © Suzuki | Sitemap | Contact | Disclaimer